پزشکیان و برکناری دبیری | آقای رییسجمهور روغن ریخته را نذر امام زاده کردی؟
رویداد ۲۴| روح انگیز درّی: نزدیک به دو هفته بعد از انتشار استوری همسر شهرام دبیری، معاون پارلمان مسعود پزشکیان از سفر خانوادگی به قطب جنوب، در نخستین روز کاری -غیررسمی- در سال ۱۴۰۴ حکم برکناری دبیری با ادبیات صریح از جانب رییس دولت منتشر شد: با توجه به تایید سفر به قطب جنوب در این شرایط کشور از ادامه همکاری با شما در دولت معذور هستیم!
منبع این خبر که روز سوم فروردین در رسانهها چرخید، اسکرینشاتی از یک استوری مربوط به صفحه شخصی همسر شهرام دبیری بود. این خبر ابتدا تکذیب و حتی تصاویری نیز منتشر شد که از حضور دبیری در تبریز حکایت داشت. در نهایت سایت رسمی معاونت امور مجلس ریاستجمهوری، روز ۵ فروردین ۱۴۰۴ نوشت: «در روزهای اخیر خبرسازی برخی کانالهای خبری در یکی از پیام رسانها، مستمسکی برای برخی تحلیلهای نادرست شده است. بر این اساس شایعه مطرح شده مبنی بر سفر معاون پارلمانی رئیس جمهور به قطب جنوب چنین ادعایی صحت ندارد و تصاویر منتشر شده قدیمی بوده است.»
پزشکیان در عمل با برکناری دبیری به نوعی روغن ریخته شده را نذر امام زاده کرده چرا که اگر بنا و روال بر سیره مولای متقیان علی (ع) است پزشکیان باید به توصیه حضرت امیر پیش از اینکه کار بالا بگیرد و تبدیل به یک رسوایی غیرقابل انکار برای دولت شود بر کار کارگزاران خود نظارت میکرد.
آیا حتی خوشبینترین هواداران مسعود پزشکیان باور میکنند که آقای رییس جمهور دو هفته بعد از انتشار این خبر متوجه صحت این خبر و تایید آن شده است؟
مسعود پزشکیان در حکم برکناری دبیری تاکید کرده که رفتار او خلاف سبک ساده زیستی مسئولان است. البته ساده زیستی فضیلتی اخلاقی و مطالبهای ضروری در شرایط فعلی کشور است، اما سفر به قطب جنوب از اساس تخلف نیست. تخلف دروغ گویی است که متاسفانه در ماجرای معاون پارلمانی رییس جمهور هم خود ایشان و هم روابط عمومی معاونت پارلمانی مرتکب شدند. شخص رییس جمهور هم دو هفته بعد وقتی دیگر راهی برای حفظ رفیق قدیمی اش باقی نمانده بود، او را برکنار کرد؛ با باز شدن مجلس نه نمایندگان دست از سر او بر میداشتند نه جریان جلیلی ول کن معامله بود بنابراین پزشکیان از اساس چارهای جز حذف دبیری نداشت.
مساله مهم در این میان توجه به تخلف دبیری است؛ تخلف دروغ گویی بود نه اصل سفر. آقای دبیری میتوانست و میتواند با اعلام اموال خود در سامانه شفافیت به عنوان یک مسئول دولتی به هر شکلی که مایل است زندگی کند. این که در شرایط فعلی جامعه مسئولان نباید سبک زندگی لاکچری داشته باشند امری پسندیده است، اما بی رو دربایستی مگر دبیری تنها مسئولی است که در این زمانه مردم و ملک، سفر خارجی لاکچری میرود و سبک زندگی اش با سبک زندگی مردم متفاوت است؟!
دبیری یکی از معاونین پزشکیان است که عملکرد او در چند ماه گذشته، حتی از سوی حامیان رئیسجمهور نیز مورد انتقاد قرار داشت. فارغ از این که برخی او را یکی از مردان پشت پرده حذف ظریف و طیب نیا از دولت میخوانند، فارغ از این که منتقدان معتقد بودند و هستند که ترافیک سوالات و تهدید به استیضاحهای مختلف از سوی نمایندگان اصولگرا و همچنین به ثمر نشستن استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد ناشی از کم کاری و ناتوانی او در این سمت بوده است، اما باز هم هیچ یک از این مسائل نباید بر روی اصل مساله شهرام دبیری سایه بیاندازد، روی اصل دروغی که روابط عمومی معاونت پارلمانی دولت و البته خبرگزاری رسمی دولت ایرنا، منتشر کرد.
۸ ماه پیش در نیمه مرداد سال ۱۴۰۳ انتخاب شهرام دبیری به عنوان معاون پارلمانی پزشکیان در حالی همه را شوکه کرد که هیچ یک از سوابق و مولفههای لازم برای ایفای این نقش در دولت را نداشت و همان زمان نیز به نظر میرسید این گزینه در معاونت مهم پارلمانی دولت، میتواند آن به پاشنه آشیل دولت چهاردهم تبدیل کند.
اهمیت معاون پارلمانی در نهاد دولت نیازی به تشریح ندارد. مرور تاریخ عملکرد معاونتهای پارلمانی در دولتهای مختلف نشان میدهد که تا چه اندازهای معاونت میتواند برای دولت تعیین کننده باشد. رفتار و لابی گری و عملکرد عطاالله مهاجرانی را در دولت هاشمی رفسنجانی به عنوان معاون پارلمانی هنوز هم مایه خون دل منتقدان هاشمی رفسنجانی است. علاوه بر این این محمدرضا میرتاج الدینی در دولت محمود احمدی نژاد، نمونه دیگری از عملکرد تاثیرگذار یک معاون پارلمانی بود؛ وقتی مجلس اصولگرای هشتم و نهم میدان نزاع احمدی نژاد و وزرایش با مجلسیها شده بود، میرتاجالدینی با خلق خوش و تعامل و انعطاف توانست بسیاری از وزرای احمدی نژاد را با سر سالم به پایان خط برساند.
عملکرد دبیری در معاونت پارلمانی با توجه به عزل همتی و استعفای اجباری ظریف – که بخشی از آن زیر فشار جدی نمایندگپان مجلس بود- روشن است. این که در میانه این روزگار سخت او سفری به قطب جنوب هم میرود، فدای سر دولت و رییساش، اما تکذیب و عدم استعفای او و عدم برکناریاش در طی دو هفته گذشته داستان دیگری است. نه آقای پزشکیان! معاون تان نباید دروغ میگفت، باید استعفا میداد، شما نباید سکوت میکردید. این برکناری اجباری است. اینبار دیگر از کلام حضرت امیر و نهج البلاغه مایه نگذارید.
مجبوری ؟
صد حجاب از دل بسوی دیده شد
ایکاش اقای رئیسی هم روغن ریخته نذر میکرد و وزرای متهم به فساد چای دبش خود را با قاطعیت برکنار می کرد
ایکاش احمدی نزاد کردان را که به دروغ مدرک تحصیلی جعلی داده بود برکنار می کرد و برای معاون اول و وزرای فاسدش خط قرمز تعیین نمی کرد
ایکاش دیگرانننن امام جمعه باغ ازگل را برکنار میکردند
ایکاش سیسمونی گیت-فساد یاس-فرزندان شمخانی و خیلی فاسدین دیگر قبلا برکنار می کردند
این رفتار از یک مسئول برای اولین بار انجام شه =خیلی فرق است بین پزشکیان و مدعیان دروغین صف اول